lijst met bestanden of mappen verspringt steeds naar boven

Vandaag bij een vriendin langsgeweest die problemen had met haar pc. Indien ze in de verkenner een lijst met mappen of bestanden staan heeft die groter is  dan één scherm en ze moet scrollen, dan blijft het beeld heel even beneden staan en om daarna automatisch terug naar boven te verspringen. Dit gedrag vertoonde de verkenner in alle weergaves (lijst, details, grote of kleine pictogrammen). Dat is heel vervelend als je muziek of foto’s wil gaan bewerken, selecteren, bekijken…

Blijkt nu dat de oorzaak te maken heeft met de wisseling van de achtergrondkleur (bv bij wisselende foto’s in je bureaublad!)

Oplossing:

  • rechtsklik op bureaublad en kies “aan persoonlijke voorkeur aanpassen”
  • kies Kleuren in keuzemenu links
  • zet de knop “Automatisch een accentkleur uit mijn achtergrond selecteren” uit

accentkleur uitzetten